Kupčíci – rodinný klan

Naše výzva:

Náš rodinný klan se rozhodl zaměřit svou výzvu na dodržování pitného režimu 2l tekutin během dne. Vedoucím týmu je Míša Sůvová a budu sledovat a motivovat své bratry.
Shodli jsme se, že ač je to jednoduchý úkol, nikdo z nás to nedodržujeme.
Počet účastníků výzvy: Míša, její bratři a syn (ač se to nezdá, na fotografii jsou oba bratři)


Proč jsme se rozhodli připojit a proč právě s touto výzvou:

Potřebujeme se namotivovat a zlepšit si zdravotní stav. Jsme sami zvědaví, co způsobí v těle pravidelný režim doplnění tekutin. Zda odezní únavy a bolesti hlavy nebo se stane něco jiného.
Budeme to pozorovat.

Jak se nám daří výzvu plnit: 

Dva týdny máme za sebou
Máme za sebou další týden Výzvy 21 pro týmy. Zatím se každému celkově daří. Vynechali jsme dohromady 3 dny. Počet litrů si počítáme každý sám. Trochu nám opadla aktivita na skupině sdílení. Všichni jsme si doplnění tekutin zařadili jako automatickou činnost. Nádoby s vodou – karafa, termoska nebo 2l petlahev je dobře měřitelná pomůcka a usnadnilo nám to počítání. Bez toho bychom se v počítání skleniček ztratili. Vytratil se nám pocit žízně, ale myšlenka v hlavě „napij se, máš prázdnou skleničku" je velmi častá.

Atmosféra je stále stejná a na pohodu. Někdo musí být kapitán a musí táhnout celou skupinu😊.

Kasičce pro ZOO máme zatím 1480kč. Pitný režim jedeme i o víkendech. Finanční podporu věnujeme nějakému zvířátku, které ještě vybíráme.

Ukončení Výzvy 21 bude trochu symbolické, jelikož jsme se rozhodli, že budeme pokračovat dál a aktivitu si zařadíme do svého běžného denního režimu.

V rodině se navzájem kontrolujeme. Karafu máme vždy naplněnou. Je to součásti ranních rituálů. 

Naše první zkušenosti:

Do Výzvy 21 pro týmy jsme se přihlásili o 3 dny později, ale dohnali jsme pitný režim o víkendu.
Všichni pozorujeme, co dostatek tekutin způsobí v našem těle. Plnění výzvy se nám daří. Společně s vodou pijeme každý den čaj, kávu nebo večerní sklenku vína. Ale do pitného režimu nepočítáme.

Honza plní na 100%, Výzvu pojal velmi prakticky. Připravuje si množství vody do práce. Nastavil si pravidelné pití vody v ranních hodinách. Míša také plní na 100%, má připravenou karafu doma a v práci pije vodu po skleničkách + každý den má připravený bylinný čaj. Připojil se také můj syn, kterého tato výzva hodně zaujala. V rodině jsme si vytvořili pomocnou tabulku, abychom si počítali litry tekutiny.
Jak už tekutina napovídá, poznatky pití tekutiny jsou, že velmi často chodíte na WC😊, pročistí se vám dobře vaše orgány😊. Doma máme neustále naplněnou karafu s vodou, abychom měli motivaci vypít její obsah.
Pepča je pracovně na cestách, takže neustále musí nosit lahev pití s sebou. Plní výzvu dobře, občas s menším množství, ale pracuje na tom.
S touto výzvou bychom rádi pokračovali dál a máme další studii. Vyfotili jsme si obličeje v začátcích výzvy a budeme pozorovat, jak se nám mění pokožka na našem obličeji.

Vyšší smysl – za každý den splnění pitného režimu vložíme do kasičky 20 Kč. Po skončení naší výzvy nebo možná i déle, věnujeme finanční příspěvek ZOO Liberec a podpoříme zvířata. 

HOCHTIEF CZ a. s. - HR tým
Laird Thermal Systems s.r.o. - Liberec Plant Manag...
 

Komentáře

Zatím nebyly přidány žádné komentáře. Buďte prvním, kdo napíše komentář
Máte Již Registraci? Přihlašte se zde
pondělí 29. duben 2024