Denisa Kupcová

Studentka III. ročníku 4-letého gymnázia Doctrina - Podještědské gymnázium

Jsem humanitně založený člověk, baví mě jazyky a ráda bych se v nich zlepšovala. Ráda bych tímto také pomohla tvorům, kteří si o své potřeby sami říci nedokáží.

Instagram

Moje výzva:

Ráda bych do svých každodenních činností zařadila právě zdokonalení svých jazykových znalostí – konkrétně německých. Jelikož mě příští rok čeká jazyková zkouška, tak bych svou výzvu nastavila tak, že si každý den zapíšu 10 slovíček a zároveň se je naučím. Slovíčka budu sepisovat podle studijního slovníku se všemi dalšími náležitostmi – množné číslo, použití, český překlad… 

Pokud se mi podaří každý den tuto výzvu splnit, dám za splněný den ,,do kasičky" 50,- Kč, které po dokončení výzvy hodlám využít na nakoupení granulí, konzerv, hraček a jiných potřeb do útulku pro zvířata a po výzvě je tam osobně doručím.


Proč jsem se rozhodla se připojit a proč právě s touto výzvou:

Rozhodla jsem se zapojit v první řadě ze zvědavosti a zaujetí. Program mi byl představen v listopadu 2020, opravdu mě nadchl a těším se jaké budou výsledky. Zvolila jsem konkrétně tuto výzvu, jelikož mi nezbývá mnoho času jak ke splnění jazykových certifikátů, tak k přihlášce na vysokou školu, která se nachází právě v Německu. Zároveň jsme se snažila, aby tato výzva nedala něco přínosného pouze mně, ale také našim chlupatým přátelům.

Jak se mi daří výzvu plnit: 

Shrnutí po ukončení výzvy: 

Chci pokračovat?
Jelikož jsem studentka a je pro mě vzdělání v životě to nejdůležitější, tak si myslím, že by bylo velice přínosné v této výzvě pokračovat.

Objev o sobě?
Upřímně řečeno, jsem doufala, že budu vytrvalejší, a že nevynechám jediný den. Nakonec jsem jeden vynechala a byla jsem na sebe opravdu naštvaná. Ale objevila jsem nejspíše novou motivaci – pomoc někomu v nouzi. Obrovskou motivací pro mě (kromě vzdělání) bylo právě to, že svou výzvou nepomáhám jen sobě, ale také zvířatům v útulku. 

Objev o druhých?
Musím říci, že ostatní mě opravdu překvapili. Nečekala jsem, že poznám tolik zajímavých lidí a k všem z nich mám opravdu velký obdiv.

Hlavní zisk?
Určitě vzdělání, které je pro mě to nejdůležitější a větší klid v duši.

15. 1. 2021 -  Zdravím všechny čtenáře,

doufám, že využíváte sněhu a zimní atmosféry. Já jakožto člověk, kterému je zima i v létě, raději využívám toto počasí právě k plnění Výzvy 21, hezky v teple 😊

Musím říct, že si začínám všímat, že je to pro mě čím dál tím jednodušší a také přínosnější.

Jeden den v tomto týdnu jsem se dokonce pustila do tříhodinové práce na rozboru německého textu, vypsala jsem si opět všechna slovíčka a fráze. Zasílám pro ukázku video a všem přeji hezký den a případně nějaké radovánky ve sněhu třeba s dětmi. 

8. 1. 2021 - Týden s Výzvou 21

Jsem v první třetině Výzvy 21! Zatím jsem splnila všechny předchozí dny. Slovíčka a jejich následné naučení mi trvá déle, než jsem čekala. Ale baví mě to a opravdu moc doufám, že mi tento návyk vydrží.

Samozřejmě byly dny, kdy se mi opravdu nechtělo - kdy jsem po několika hodinách sezení u notebooku nad on-line školou už nechtěla dělat nic jiného, než si lehnout do postele... Ale pomohlo mi tuto výzvu začít brzy ráno, tedy ještě před školou, kdy v hlavě nemám neskutečné množství dalších nahromaděných úkolů na daný den a kdy se skutečně soustředím. Musím říci, že je velice přínosné komunikovat také s jinými účastníky Výzvy 21. Všichni mi jsou velice sympatičtí a mají u mě velký obdiv, za to jaké výzvy a úkoly si vybrali. Mou největší motivací je pomyšlení na to, co všechno budu moci na konci výzvy koupit pro zvířata v útulku, myslím že se všichni můžeme shodnout na tom, že vidět nějakého chlupatého "voříška" kroutit ocáskem radostí, je k nezaplacení. 

3. 1. 2021První dva dny úspěšně splněné. Rozhodla jsem se, že si slovíčka budu řadit do kategorií podle slovního druhu, tak jak jsem zvyklá. Bohužel mi nedošlo, že tam nemám kolonku na výslovnost. A tak píši výslovnost jen u slovíček, které nevím jak se vyslovují a fráze s těmi slovíčky si zapisuji mezi fráze. 

Toto znamená 100 Kč do kasičky pro naše chlupaté přátele v útulku. 

Tomáš Krejčí
Oldřich Kvasnička
 

Komentáře

Zatím nebyly přidány žádné komentáře. Buďte prvním, kdo napíše komentář
Máte Již Registraci? Přihlašte se zde
pátek 26. duben 2024