ZF Automotive Czech - HRrrrZFirmy

Název týmu:  HRrrrZFirmy

www.vyrabimebrzdy.cz

Naše výzva:

Budeme vítat jaro a s ním snad i lepší časy 😊. Každý den vyrazíme aspoň na chvíli ven – projít se, proběhnout, projet se na kole, na koloběžce… každý podle své aktuální možnosti a nálady. A při každém „vyvenčení se" vyfotíme jednu fotku něčeho, co nás právě zaujalo (výhled do krajiny, probouzející se příroda, selfie po zvládnutí kopce 😃…) a tu nasdílíme do společně WhatsApp skupiny. Tím se budeme vzájemně motivovat a třeba i inspirovat pro další procházky a výlety.


Proč jsme se rozhodli připojit a proč právě s touto výzvou:

Chceme podniknout něco společně. A když to teď nejde úplně společně, tak vyrazíme sice jednotlivě, ale se společnou motivací a sdílením zážitků. Věříme, že i takhle na dálku to může stmelovat tým a zároveň že v nás jarní příroda bude probouzet pozitivní emoce.

Jak se nám daří výzvu plnit: 

Jsme zhruba v polovině výzvy a přichází další rekapitulace

Na naší výzvě se výrazně projevilo, že se do ní zapojilo 18 žen. Jak konstatoval jediný muž v našem týmu: „Já to vaše tempo vůbec nestíhám… Člověk by si myslel, že 19 lidí ve výzvě = 19 fotek každý den, ale jen za včerejšek tam bylo 64 zpráv…"

Plně to vystihuje, že naše výzva se nám trochu „zvrhla", ale myslím to v tom dobrém slova smyslu 😊. 

Jejím prvním cílem byly procházky, ale druhým cílem bylo společně sdílet a nahradit si to omezení osobního kontaktu. A v tom nám naše Whatsappová skupina HRrrrZFirmy funguje úplně skvěle. Stačí ráno jedna fotka procházky ve sněhu… druhá přidá fotku našeho stále ozdobeného firemního vánočního smrku, třetí z mrazáku vytažené zbytky vánočního cukroví, čtvrtá obalené řízky, pátá zapomenutý vánoční stromek vyfocený na jednom z balkonů… 😊

Ani první cíl naší výzvy, tedy ty pravidelné procházky, samozřejmě neopomínáme, ale na opravdu každodenní bázi se to daří plnit zhruba třetině z nás. Takže zvířátka v liberecké ZOO od nás nějakou výslužku dostanou 😉. Přeci jen, překonat se každý den, když třeba člověk přijede pozdě z práce, a navíc je venku ošklivo, není zase až tak jednoduché, jak by to možná mohlo vypadat. Nicméně se nevzdáváme a v naší výzvě pokračujeme. Jsem opravdu zvědavá, jestli bude mít na konci výzvy někdo 100% úspěšnost.

Máme za sebou první týden výzvy, tak je čas na první rekapitulaci.

Do výzvy se zapojil celý náš HR tým, tedy 18 žen a 1 statečný muž. Jsme opravdu kompletní, přidala se k nám dokonce i kolegyně, která před necelým měsícem porodila krásného klučinu, a také budoucí kolegyně, která na naše oddělení nastoupí až od května.
WhatsApp skupinu jsme založili už týden předem, abychom si vyzkoušeli společné sdílení, a už od prvního dne to byla doslova smršť fotek, zážitků, komentářů… V tomhle tedy výzva přesně plní náš cíl: sdílet a stmelovat. A kromě toho má i další nadstavbu: inspiruje. Vzhledem k tomu, že bydlíme na různých místech od Liberce až po Hostinné, tak máme i různé cíle výletů a procházek. A tím pádem se občas dozvídáme i o místech, která jsme neznali.
Když jsem zpětně projížděla všechny fotky v naší skupině, tak je to opravdu pestrá paleta témat – od probouzející se přírody, dalekých výhledů, vlastních zahrádek, běžkařských stop, kol, kočárků, dětí, vnoučat, psů, morčat, králíků… měli jsme i fotoreport ze zápisu do školy či z „venčení" tchýně. Vzhledem k aprílovému počasí se nám tam střídají fotky sluníčka i čerstvé sněhové nadílky, fotky v jarních šatech i v zimních bundách. Je to tak pestré, že bylo hrozně těžké vybrat jich ke zveřejnění jen pár.
Mile nás překvapilo, že se na každodenní bázi připojuje většina týmu. Určitě v tom pomáhá to sdílení fotek na WhatsApp, to je velká motivace. A jako další motivaci jsme si dali to, že za každý den nesplnění odevzdáme 20 Kč do společné kasičky, a za vybrané peníze pak koupíme nějakou materiální pomoc pro Libereckou ZOO. Už nyní máme ohlasy, že většina chce do kasičky přispět i nad rámec výzvy. Plánujeme, že bychom předání zakoupených věcí do ZOO pojali jako společný výlet, snad už to v té době bude možné.
Zeptala jsem se na dojmy z výzvy i svých kolegů a zde je jeden z postřehů: „Každý den myslím na to, kam vyrazím abych měla splněno… A vidět v neděli ráno „šéfku" zpocenou, červenou a spokojenou po běhu, no řekni, komu se to poštěstí?"

První dojmy z výzvy jsou tedy více než pozitivní. Věříme, že nám naše nadšení vydrží i do dalších dnů.
ONTEX CZ - tým HRONTEX
 

Komentáře

Zatím nebyly přidány žádné komentáře. Buďte prvním, kdo napíše komentář
Máte Již Registraci? Přihlašte se zde
čtvrtek 18. duben 2024