Jan Hotovec

Student Veřejné správy na MUP, Bakalářské studium

Facebook

Moje výzva:

Vzhledem k mému postižení jsem se díky kamarádovi Richardovi Jislovi dostal ke cvičení Pangu Shengong (PGSG). PGSG je zkráceně řečeno mystické čínské cvičení/meditace, která harmonizuje tělo a mysl. PGSG umím dlouhá léta, ale není důležité jen něco umět, ale mít motivaci udržet si každodenní návyk, aby se dostavily výsledky cvičení. Můj problém je, že PGSG praktikuji nárazově a potřebuji ho praktikovat pravidelně. Cíl mé výzvy je praktikovat všechny formy PGSG každý den. Přeji si praktikovat PGSG 3X denně. Dále si přeji designovat svůj život dle mě.


Proč jsem se rozhodl se připojit a proč právě s touto výzvou:

Do výzvy mě pozvala Michaela Sůvová. Sám potřebuji zlepšit můj návyk praxe PGSG a omezit velké výkyvy v praxi. Přeji si se posunout ve cvičení natolik, abych měl energii na každodenní hodinu s PGSG.

PGSG pohybovou formu umím od roku 2014, nepohybovou formu umím od roku 2016 a kondenzovanou od 30.4.2020. Dle aplikace DONE budu mít k 2.1.2021 559 dní praktikování PGSG za sebou. Přesto mám velké výkyvy, které potom dotáčím zpětně a to je špatně. PROTO JDU DO VÝZVY21

Jak se mi daří výzvu plnit: 

22. 1. 2021 - Shrnutí po 21 dnech

Ze začátku bylo nutné si říci, že do Výzvy 21 jdu primárně kvůli sobě. Když se snažím o vytvoření návyku PGSG 559. dnů k 2.1.2021, tak jsem měl velké výkyvy. VÝZVA 21 na mě působila velkou energií, která se zrodila na WhatsAppu. Během VÝZVY 21 mě vnější motivace donutila neporušit výzvu a pracovat na sobě dál. Pěvně věřím, že se chat zachová i do budoucna. Je velmi příjemné v době Covidu každý den číst optimistické zprávy.

Ve výzvě chci pokračovat, protože si přeji zlepšit mé zdraví praktikováním PGSG a zlepšit kvalitu mého života.

Co jsem objevil o sobě? - Vnější motivace je příjemnější a někdy i silnější než vnitřní. Dle mého názoru, by měla být vnitřní motivace silnější.

Co jsem objevil o druhých? -Je úžasné, jak se parta lidí v této době plné hejtů dokáže motivovat! Napadá mě moto: DON'T HATE & LOVE MORE. Je neuvěřitelné sledovat příběhy druhých a nechat se inspirovat. 

Hlavní ztráta? - Odstranění výkyvů ve cvičení PGSG = POZITIVNÍ ZTRÁTA

Hlavní zisk? - Vytvoření návyku PGSG, který věřím, že mi vydrží do života. Nové kontakty v asociální Covid době. Zlepšení vnitřního klidu a pozitivní odezva na motoriku. 


8. 1. 2021 - Týden ve Výzvě 21
Do Výzvy 21 jsem vstoupil s cílem si upevnit návyk cvičení PGSG. V průběhu výzvy jsem dosáhl milníku 600 dní za sebou, nicméně s velkými výkyvy.

Během výzvy hodně uvažují nad poměrem vnitřní a vnější motivace. Vnitřní by přece vždy měla být primární a větší. Vnější motivace je vysoce důležitá, ale vnitřní je základ.

Práce s časem je klíčová a primární. Dříve jsem cvičil před spaním, ale to mi nevyhovovalo a odkládal jsem to na další dny. Během výzvy se snažím cvičit ráno a daří se mi to dle mého denního programu. V tomto případě mě napadá otázka: Jak lze definovat určitý jednotný čas?

Cvičím většinou v posteli. K přípravě nepotřebuji nic kromě poznámek a hudby mistra OU v telefonu.

Vzhledem k tomu, že se snažím cvičit všechny formy PGSG za sebou, tak je nutné, aby mě nikdo nerušil během cvičení a kolem bylo tiché prostředí. Čím silnější soustředění tím větší účinky.

Je pravdou, že WhatsApp chat je pro mě obrovská motivace. Někdy bych to bez toho asi nezvládl. Ale jak uvádím výše, vnitřní motivace je základ a vnější vám dodá obrovskou energii, dle mého názoru musí být tyto dvě složky v symbióze.

Věřím, že mi návyk vydrží co nejdéle. 

3. 1. 2021 - Hlásím splněno - tedy 560.den PGSG a minimálně dva dny bez výkyvu. Je pravda, že bych to dnes bez vnější motivace asi nezvládl. Takže děkuji všem Výzvařům. A k tom námět či otázka pro všechny: Jak na vás působí vnitřní a vnější motivace?

2. 1. 2021 - Hlásím splněno - pro mě již 559.den cvičení PGSG a stále jdu do výzvy s touhou eliminovat výkyvy. K dnešní výzvě jsem přidal ještě 14 km na kole. 

1. 1. 2021Honza v předvečer zahájení Výzvy 21 si doplnil svou výzvu a zároveň vyzval ostatní VÝZVAŘE, aby se k němu připojili: Když nesplním svou výzvu, tak vyjedu na kole na Ještěd z Křižanského sedla nebo z Kryštofova Údolí. Budu rád za parťáka. Ve více lidech se lépe šlape.

Takto vypadám při cvičení PGSG 


Vendula Horníková
Pavel Hurych
 

Komentáře

Zatím nebyly přidány žádné komentáře. Buďte prvním, kdo napíše komentář
Máte Již Registraci? Přihlašte se zde
pátek 26. duben 2024