Vendula Horníková

Redaktorka ekonomické redakce Událostí ČT, Byznys ČT24

Facebook

Instagram

Moje výzva:

Každý den po dobu 21 dní věnovat aspoň 30 minut denně jakémukoliv tréninku (plavání, posilování, běh…).


Proč jsem se rozhodla se připojit a proč právě s touto výzvou:

Jako bývalý závodní plavec jsem byla zvyklá 15 let dvakrát až třikrát denně trénovat. Poslední dobou, hlavně teď, v zimních měsících, si nejsem schopná udělat ze sportu rutinu a často se sama sobě vymlouvám, proč to nejde. Je moc zima, moc tma, moc fouká, moc cokoliv… Touto výzvou bych chtěla dokázat, že všechno jde, když se chce a je to hlavně o silné vůli. Za každý den, kdy výzvu nesplním, pak musím zdvojnásobit tréninkovou dávku v následujícím dni.

Jak se mi daří výzvu plnit: 

23. 1. 2021 - Shrnutí na závěr

Chci pokračovat?
Ano. Pomáhá mi to udržet jakýsi řád, když se k aktivitě odhodlám, mam sama ze sebe dobrý pocit a navíc se na mě začíná nabalovat stále víc lidí, kteří výzvu plní také.

Objev o sobě:
Že moje výmluvy, které jsem měla před „výzvou" byly velice často opravdu jen výmluvy. Když se člověk pro něco rozhodne, přizpůsobí se situaci a opravdu mu nevadí, že když přijde z práce, je venku už tma. A místo běhání s čelovkou stačí jít jen na hodinovou rychlou procházku.

Objev o druhých:
Hodně lidí kolem mě, když se dozvěděli, že plním výzvu, se nechalo inspirovat a plnilo ji se mnou. A stále v tom pokračuje. Beru to na jednu stranu jako podporu, na druhou stranu že jsem pro ně inspirací. Co se týče dalších lidí, kteří byli zapojeni do výzvy, tak ty obdivuju maximálně, protože díky nim to, myslím, fungovalo. Sdílení svých úspěchů a pevné vůle velice pomáhalo i mně.

Můj zisk:
Zjištění, že to se mnou ještě není tak špatné 😊 Když chci, tak se ještě pořád umím „kousnout" a navíc z toho mám dobrý pocit.


10. 1. 2021 - První týden výzvy byl pro mě zážitek. Zážitek hlavně proto, protože ve skupině funguje extrémní podpora a když člověk vidí, že v tom není sám, opravdu mu to hodně pomáhá. A hlavně vidíte to všeobecné nadšení a opravdovou pevnou vůli. Vlastně jsem ani jeden den nepřemýšlela nad tím, že bych výzvu vynechala. A protože mě bohužel v průběhu přepadl kovid, tak jsem s přicházejícími příznaly musela výzvu posunout. Nicméně v úterý mi končí karanténa takže s nadšením opět naskočím a výzvu si tedy minimálně o týden protáhnu. Chtěla bych ale využít příležitosti a v každodenním tréninku pokračovat i po skončení tohoto experimentu 😊

V průběhu jsem dokonce začala i s jógou, které jsem nikdy předtím nepřišla na chuť. Až teď. Nevím, jestli to bylo tou podporou a motivací ze všech stran, ale samotnou mě to překvapilo.

Moc držím palce všem a přeji si, ať nám to všem vydrží co nejdéle a naše pevná vůle nás dělá šťastnějšími! 


 2. 1. 2021 - I když byl první den ve znamení čekání na výsledky testu na C-19, cítila jsem se fit a tak jsem nehledala žádné výmluvy a šla do toho naplno. První den jsem svůj denní limit přetáhla o 12 minut, takže to je super zpráva na začátek. 
Zdeňka Hlavničková
Jan Hotovec
 

Komentáře

Zatím nebyly přidány žádné komentáře. Buďte prvním, kdo napíše komentář
Máte Již Registraci? Přihlašte se zde
sobota 20. duben 2024