Martin Trita

Golf Resort Manager, Ypsilon Golf Liberec

Facebook
Linkedin
Twitter

Moje výzva:

Některé závislosti je dobré omezit, jiné posílit a využit jich ve správný čas.

Sladkosti ve mně mizely jak lodě v Bermudském trojúhelníku, jenom stopy na mě již zanechaly. A ty stopy chci za těch 21 dní začít likvidovat, tím závislost na sladkostech omezit, při nejlepším scénáři závislost smazat.
Na oplátku svou druhou závislost využiji. Svoje děti budu během výzvy každý den učit nová anglická slovíčka, a to minimálně 4 denně.
Za každou sladkost, kterou do mě dostanete, donesu domů květinu.


Proč jsem se rozhodl se připojit a proč právě s touto výzvou:

Spojení kancelářské práce na několika židlích a závislosti na sladkém v jakémkoliv složení, podání i množství s mým tělem udělalo jednu nepopíratelnou změnu. Naše obří zrcadlo v předsíni mi toho jest důkazem :-)

Druhým vyzyvatelem mi jsou mí dva synové, na kterých chci závislost využít v jejich výchovu správným směrem a rozvoj schopností již v mládí. Kolik jazyků budou umět, tolikrát mě přerostou.

Jak se mi daří výzvu plnit: 

24. 1. 2021 - Závěrečné shrnutí

Chci pokračovat? 

Ano. Bez zákusků se to dá vydržet 

V čem mě plnění výzvy ovlivnilo?

  • Během výzvy mě dostihla i rebelie („a just to neudělám").
  • Měl jsem ze sebe obecně dobrý pocit, že dělám něco, co je opravdu z mé hlavy a mám to ve své moci.
  • Postupem doby mě to víc a víc nebavilo.
  • Ušetřil jsem dost peněz za nákup sladkostí.

Chci si najít další výzvy pro svou pevnou vůli, protože jsem zjistil, že:
  • Mě to baví.
  • Je to dobrý příklad pro mé děti.

Moje objevy?
  • Že jsem závislý na sladkém byla má teze, ale již začátek výzvy mi potvrdil, že je to holý fakt.
  • Síla skupiny a vzájemná podpora v podobných projektech je skvělá a funkční. Těžko odhadovat, zda pro účastníky byla stejně motivující i bez WhatsApp skupiny a denní podpory.

Můj zisk?
  • Na všech oslavách se již nemusím cítit trapně, že všem sním jejich zákusky :-)
  • A také už na d tím nemusím přemýšlet, prostě si nic nedám.
  • Potvrzení 21 dnů je samostatnou výzvou, co bude další…

10. 1. 2021 - Týden za mnou, mraky let přede mnou

Indiánek, mandle v čokoládě, laskonka, rakvička, bonbóny, čokoláda na všechny způsoby nebo Jesenka. A několikrát za den.
Týden bez sladkého bylo dlouhá léta hollywoodské scifi.

Právě tento masochismus a s ním test pevné vůle už týden žije se mnou. První dva dny to bylo v pohodě. Byla to sranda, odmítání sladkostí jsem bral s nadhledem a na venek zábavně hlásil úspěšný boj. Pak to ale začalo. První absťák a krizovka. Jakoukoliv část kuchyňské linky jsem otevřel, vypadl na mě kus sladkého v různých podobách. Bylo toho požehnaně tak, že letní tábor by z mých zásob přežil tak 14 dní.

Když se ohlédnu, tak přes den mám jen poskromnu myšlenek na sladké, a i tak probíhá pravidelný lítý boj s vůlí - vlastně jenom při kávě po snídani, při první kávě v práci, před obědem, hned po obědě, při kávě po obědě, při odpolední kávě, když si jdu udělat čaj, na nákupu, na benzínce, jak otevřu domovní dveře, při kávě doma, jak vidím děti s jablkem, před večeří, po večeři, po pohádce, při filmu a pak už jenom před spaním.
Celkem dobře se s vůlí vypořádávám během spánku. To je v pohodě :)

Ale držím. Občas je to boj, občas jsem nervní, ale jde to.
Co je ale skvělý, tak vzájemná podpora všech pevných parťáků ve skupině. Michala chápu asi nejvíc a největší obdiv mají otužilci. Třeba při pomyšlení na Markétu si jdu dát horkou vanu a pak se hned zabalím do deky :)
Abych nebyl tak pesimistický, tak vidím v hlavě progres. Třeba dneska odpoledne děti mlsaly moje nejoblíbenější Kinder Bueno a já jsem jim to nesnědl :)

Vůli zdar a čokoládě zvlášť. 

7. 1. 2021 - Z mojí oblíbené cukrárny jsem odešel pouze s kávou.  

3. 1. 2021 večer -  Mohu říci, že je to zatím velmi náročné. Netušil jsem, že moje závislost na sladkostech muže být tak dokonalá 👌 Ráno vstanu, neosladím si čaj, to je ok. Pak děti snídají 🍩 a kousek jim zbyde - to mi dělají určitě naschvál 😃 Dát si ranní kávu bez tatranky nebo alespoň pár řádků čokolády, to si nějak zdůvodním 🙀 Pak svačina, bonbóny, výlety, kde se rozdává moje oblíbené Kinder Bueno a tak je to cely den. 🙃 Na návštěvách napečeno a zbytky cukroví od babiček. Zbožňoval jsem návštěvy a teď to mám nějak jinak 🤪 K večeři jsem po dětech pravidelně dojídal krupicovou kaši s kakajíčkem nebo alespoň vyškrábal hrnec - droga! 😝 Dneska jsem šel raději místo večeře běhat, tak vás zdravím a držím palce ✊ 

Petra Štětková
Jana Wollmannová
 

Komentáře

Zatím nebyly přidány žádné komentáře. Buďte prvním, kdo napíše komentář
Máte Již Registraci? Přihlašte se zde
čtvrtek 25. duben 2024