Jana Wollmannová

Personální manažerka ve spol. ARTWELD s.r.o. 

Jsem všestranná, ráda se směju a na svět dívám s optimismem, svůj čas ráda trávím se svými nejbližšími a dětmi. Inspiraci nacházím v procházkách v přírodě, vzdělávání a v osobním rozvoji. Moje práce je pro mě zároveň koníček, který mě naplňuje a dobíjí. Vyznávám harmonii těla i „ducha", takže se snažím aktivně sportovat a zároveň si vybírat kvalitní četbu, příjemnou hudbu, ráda peču. Snažím se mít z každého dne radost a také někoho potěšit.

Facebook

Instagram

Moje výzva:

Každý den po dobu 21 dnů, budu realizovat nějakou sportovní aktivitu. Z toho bych chtěla obden vyběhnout, a to minimálně 5km, tedy ideálně bych měla uběhnout v této výzvě přes 50km a zároveň se další dny věnovat jiné sportovní aktivitě, tedy aktivnímu cvičení minimálně ¾ hodiny doma. Cílem je se aktivně hýbat pravidelně každý den a očekávám úbytek váhy a zpevnění postavy.

Pokud nesplním svůj denní stanovený limit, tak za každý den bych ráda věnovala 200,-Kč na Ligu proti rakovině (žluté kytičky), kam každý rok přispívám:


Proč jsem se rozhodla se připojit a proč právě s touto výzvou:

Upřímně už běhám pravidelně něco přes 1,5 roku. Zjistila jsem, že se to ve dvou „lépe táhne", takže díky tomu, že mám vedle sebe partnera „tahouna", tak se sama zlepšuji a oceňuji takto společně strávený čas. A to jak v rychlosti, tak v délce. Z původních 3km jsem se dostala již k metě 8,5km a chtěla bych pokořit i 10km. Jen ta pravidelnost chybí. Takže věřím, že tato výzva mně v tomto pomůže.

Jak se mi daří výzvu plnit:  

SHRNUTÍ PO UKONČENÍ VÝZVY 21

Budu pokračovat?
Můj cíl je mít pravidelnost v běhání a návyku cvičení, tak bych chtěla i nadále pokračovat. Jen v mírnějším režimu, a to běhání každý 3. den a proložit to cvičením. Chci si uchovat radost z pohybu a ne pouze povinnost. Ukotvím si určité dny v týdnu, které si dopředu „rezervuji" pro tyto sportovní činnosti. 

Objev o sobě: 
Zjistila jsem, že veškerá moje pevná vůle je uložena v mé hlavě. Když přidám sílu, vytrvalost a nadšení, tak je výsledek zaručen.

Poděkování: 
Každý bojujeme, každý máme chutě věci udělat jinak, snadněji a rychleji. Ale k cíli vede cesta přes překážky, to by bylo v životě moc snadné. V jednotě je síla a podpora druhých pomáhá obrovsky. Právě překonávat ty překážky a zpříjemňovat cestu. Tímto chci poděkovat všem, kteří přispěli k mému zdolání. Rodině, dětem, přátelům, kamarádce, kolegům, účastníkům Výzvy 21, s nimi to dávalo ten správný smysl.

Hlavní ztráta:
Tuto činnost neberu jako ztrátu. Jediná ztráta, která je žádoucí a počítá se, jsou kilogramy, které jsem ztratila po cestě😊.

Hlavní zisk: 
Očima čísel jsem dosáhla za 21 dní svého maxima, tedy svého osobního rekordu a nevynechala jsem ani jeden den. Podařilo se mně uběhnout 75 km (60 km běhu a 15 km na běžkách), tedy 25 km nad rámec svého původního odhodlání. Kdyby mně to někdo řekl před rokem, že budu za takových zimních a sněhových podmínek běhat, tak bych mu nevěřila. A přesto jsem to zvládla. Taky pravidelné cvičení je výborné a dosud jsem vyhledávala jen cvičení v tělocvičně a najednou zjistila, že ho mám takto krásně „při ruce". Nakonec jsem odcvičila obden ¾ h a tedy celkem 7,5 h s úsměvem v potu tváře. Takže se nakonec podařily obě výjimečné věci, které si ráda uchovám.
Zisk je také to, že jsem byla součástí tohoto smělého a jedinečného projektu a mohli jsme tuto Výzvu 21 sdílet všichni společně.

PRŮBĚŽNÝ REPORT

22. 1. 2021 - Poslední den této výzvy se nesl v duchu rychlosti. Jako bych už viděla posledních pár metrů a cílovou rovinku. Je to neskutečná síla každý den cvičit a běhat po dobu 21 dní. Tělo mě bolí, přesto vnímám obrovskou radost, že jsem to dokázala nepolevit ani jeden den. Uběhla jsem celkem 75 km, z toho 60 km po svých ve sněhu, blátě, kalužích, stráních, po cestách i necestách, 15 km na běžkách a odcvičila poctivých 7,5 hodin. Co mě však udělala největší radost, byla odměna na konci v podobě kytice rudých růží od mého milého a překvapení v podobě připravené večeře od synka. 

Jste všichni úžasní a "doběhli" jsme společně až na konec. Děkuji všem za podporu v podobě zpráv a obrázků, co umí vyvolat úsměv na tváři.

21. 1. 2021 - Odcvičeno i přes dnešní touhu k prokrastinaci.

20. 1. 2021 - Dnes se běželo fantasticky, zatím nejdelší běh tohoto roku, a to 7,20 km. Hvězdy svítily na cestu, sníh hezky křupal pod nohama. Můj cíl v rámci předsevzetí mám již splněn, ale do konce týdne ho ráda ještě navýším. Je to moc hezký pocit. 

19. 1. 2021 - 3/4 hodiny cvičení splněno

18. 1. 2021 - Pondělní večerní běh splněn, běželi jsme ve třech, a to celkem 6,92 km. Byly ideální sněhové podmínky a krásně to křupalo pod nohama. Opět mohu potvrdit, že ve spojení je síla.  

17. 1. 2021 - Klidné dopolední cvičení s klukama v patách splněno. Skoro bych řekla, že jsem měla dva trenéry. Opět jsem vyzkoušela nové cviky a dnes mě to vážně bavilo a na konci jsem byla zpocená. Čeká mě ještě odpolední nedělní procházka. 

16. 1. 2021 - Dnes splněn běh na běžkách něco přes 12 km. Je to vítaná změna a moc jsem si to užila to FROZEN království. Výjezd z Bedřichova přes Novou louku na Hřebínek a zpět. Zahřála jsem se na kopci svařáčkem. Měla jsem pánský doprovod a bylo to moc fajn. Jsem klasik, tak jsem jela stopu, byl krásný křupavý sníh, spousta prašánku a lehce nám cukroval ještě na cestu. Přeji krásný večer... Jste všichni stateční.  

16. 1. 2021 - 14 dní mimo komfortní zónu

Včera jsem si říkala, co mně vlastně přineslo 14 dní, kdy jsem se dobrovolně dala na výzvu 21 a vybrala si každodenní běh a cvičení, kde vím, že opravdu musím „bojovat" a vyjít z komfortní zóny.

Silná vůle je pro mě schopnost ujasnit si priority a klást větší důraz a důležitost na stanovený cíl oproti aktuálnímu dění. V rámci výzvy již pozoruji ten rozdíl, že kila nabraná z Vánoc jsou již dávno pryč a zatím mě potěšila i nižší číslovka na váze, kterou chci ještě stáhnout. Vnímám i lehké zpevnění partií jako je bříško a hýždě, tak je to také pozitivní. Dostavila se i první krize, a to o víkendu, kde jsem byla den předtím na běžkách a zároveň cvičila a patrně to přepálila a druhý den jsem realizovala svoji dávku běhu a tělo řeklo zpomal. Prostě jsem měla úplně dřevěné nohy a nemohla se pořádně rozběhnout. Tak jsem záměrně snížila svoji běhací „dávku" na mých vytyčených 5km a je to hned lepší. 

Myslím, že každý zná nejlépe své tělo a měl by reagovat také na jeho potřeby a zároveň mít na zřeteli svůj závazek a nepolevit. Stále mně hodně pomáhá podpora nejbližších a stejně tak skupinky. Jsem moc vděčná Míše Sůvové, za její podporu a pozitivní přístup a taky za to, že mně oslovila. Smyslem výzvy je pro mě ukotvit pravidelný návyk běhání a cvičení a určitě to vnímám jako dlouhodobý cíl a ráda bych na to poté navázala. Jen zmírním četnost, aby mělo tělo čas si také odpočinout. Mám ráda různorodost a pestrost, tak běh lze modifikovat také do běhu na běžkách, na což se těším třeba dnes.


15. 1. 2021 -  odcvičeno, dnes více strečinku a protahovacích cvičení u krbu, cítím se poté fantasticky a už voní večeře (připravená pro mě😊)

14. 1. 2021 - Dnes celodenní služební cesta z Liberce do Kladna a zpět. Ani nevíte, jak jsem se těšila domů a na děti. Motivace k běhu téměř nulová. Ještě že jsem byla domluvená na běh ve dvou, to mě podrželo.  Podmínky byly náročné, brodili jsme se ve vysokém sněhu a krupičky nás štípaly do tváře. Dnes se cítím jako po výkonu 10 km a můj monitor ukazoval "jen" 5,8 km. I tak jsem moc ráda, že jsem to zvládla. A podpora funguje všemi směry!

13. 1. 2021 - Dnes jsem měla nedobrovolně navíc otužování, protože nesepnul bojler. Tedy máte můj obdiv vlézt ráno do té studené sprchy, brr, dnes jsem mohla také vyzkoušet. Ale ten pocit potom, je moc fajn. Jinak odcvičeno v teple domova. 

12. 1. 2021 - Dnes běh splněn ve sněhovém království 5,5 km.

11. 1. 2021 - Odcvičeno 3/4 hodiny. Mourinka také cvičila celou dobu. Když jsem cvičila na břicho, tak jsem si lehla na záda a kočička si taky lehla na zadá a útočila na mě tlapkou a považovala to za ohromně zajímavé. Při klikách mě zase skočila na záda a vrněla. Na plank se šla zase zvědavě podívat zespodu, co se to tam děje... Vydržela celou dobu. 

10. 1. 2021 - Dnes jsem ráda, že jsem to vůbec zvládla, vše mě bolí. Doběhnuto asi 5 km.

9. 1. 2021 - Dnes jsem stihla snad úplně všechno. Velké přemlouvání syna Ondry na běžky a krátký okruh kolem Veseckého areálu. Vynahradili jsme si to ještě večer společným  cvičením. Vypadá to, že jsme si najala šikovného trenéra a hlavně nás to spolu ohromně bavilo.  

9. 1. 2021 - Shrnutí 7 dnů s Výzvou 21
Po první třetině se cítím dobře, tělo se ozývá, ale tak nějak očekávaně, takže není nic, co by se nedalo zvládnout. Mám-li to shrnout, tak jsem za týden uběhla nyní celkem 25 km (4 x běh), což je 5 km nad rámec svého odhodlání a odcvičila 2,5 h (3x3/4 h). Snažím se to spojit i se zdravou životosprávou, aby to mělo smysl, ale občas na mě vykouknou ještě zbytky cukroví z Vánoc.:-), ale jinak se držím.
Co se týká cvičení, tak mě moc baví, stáhla jsem si k tomu ještě chytrou aplikaci, tak je to pro inspiraci taky fajn. Co se týká běhu, tak to je trochu horší, protože když přijdu večer z práce a můžu si chvíli vydechnout, pak připravit večeři a poté jít běhat, tak nevím, jak ten čas nastavit, aby se tam všechno vešlo. Snažím se vždy plnit své plány a cíle svědomitě, je to o vnitřním nastavení, tak to se zatím daří. Oceňuji vzájemnou podporu všech ostatních z Výzvy 21, každý si vybral ne náhodně své téma, ke kterému se chce postavit a určitě to znamená spousta úsilí pro každého z nás. Jsou povzbuzující i v rámci skupiny různé fotky a komentáře, je v tom síla. Podporu mám doma od dětí, typu: „Ty jooo mamíí, ty jsi vážně hustá!" Od partnera, který udělá večeři místo mě a cvičí se mnou a kamarádky, která běhá taky, tak to moc oceňuji.
V zimě jsem nikdy neběhala, prostě jsem to vynechala úplně a nyní zjišťuji, že není špatného počasí, jen špatného oblečení, takže toto si chci uchovat i po Výzvě 21. Cvičení má smysl, když je pravidelné a tak zjišťuji, že nemusím do tělocvičny a splní to svůj účel i v domácím prostředí a je to dostupné a ráda bych si ho také zachovala i nadále.

Sečteno a podtrženo, společně jde všechno lépe a těším se na další dny. 

8. 1. 2021 - Dnes se mi opravdu nechtělo. Navíc jsem měla běžet s kamarádkou a ta to chtěla vzdát. Následoval jeden motivační telefon. Nakonec jsme šly běhat obě i přes silnější sněžení. Dostavil se dobrý pocit. Nakonec to hodnotím jako jeden z nejpohodovějších běhů, který jsem si zatím moc užila. 

7. 1. 2021 - Cvičení 3/4 hodiny splněno

6. 1. 2021 - Dnes to byl běh v zasněženém království paní Zimy. Trochu mi to připomínalo obrázky pana Lady, všude bílo a čerstvě nasněženo. Přišla jsem z práce a kdyby nebylo Výzvy 21, tak by bylo určitě vyhřátého krbu. Ve sněhu jsem totiž ještě nikdy neběhala, to jsem prostě vynechala, takže premiéra. Přesto... Vyrazila jsem a zkusila trochu změnit trasu. Na konci se dostavil hřejivý pocit, dalších 6,9 km. Celkem už 20 km od začátku roku.

5. 1. 2021 - Druhé cvičení na celé tělo, paže, břicho. Dostala jsem se ke cvičení až večer a "upřímně", cvičení "v teple domova" je více komfortní zóna než běh venku. Takže z toho mám dobrý pocit a fajn bylo protažení 15 minut na závěr, celkem 45 minut. 

4. 1. 2021 - 3. den - Myšlenka na "Maraton". Probudila jsem se už v 5.30h a v hlavě se odehrával příběh dnešního pracovního dne. Určitě to znáte. Dopřála jsem si komfort 14ti denní dovolené během svátků a věděla jsem, co mě čeká a nemine. Skutečně jsem si dnes připadala pod tíhou stovky e-mailů a telefonů jako na maratonu. Z práce jsem odcházela za tmy a jela v mlze a myšlenka na to, že vyrazím v 17.30h na hodinku běhu mne přišla spíše jako science fiction. Zkrátka zde musela zafungovat vnější motivace, tedy VÝZVA 21, protože ta vnitřní by dnes chyběla. Přesto jsem vyběhla. Hned na začátku při vyhýbání autu jsem hopsla do velké kaluže a noha se zabořila až po kotník. Tak jsem dnes "čvachtala" a k tomu zima, mlha, tma... Takže jsem se vnitřně namotivovala na "odměnu" v podobě horké lázně. A kupodivu to fungovalo. Takže jsem doběhla svých 6.45km. Doporučení: Je hezké si dopřát za odměnu to, co máme rádi. To je pak báječný pocit.

3. 1. 2021 - Domácí cvičení s aplikací na celé tělo, břicho a paže. Odcvičeno 3/4 h, dokonce jsem se naučila nový cvik na paže - tricepsové kliky na židli. 

2.1. 2021 - Dnes splněno, vyběhla jsem z Kunratic ranní běh 6,9 km kolem Vratislavických rybníků a zpět. Tedy nad rámec 5 km. 

Martin Trita
Petr Zavadil
 

Komentáře

Zatím nebyly přidány žádné komentáře. Buďte prvním, kdo napíše komentář
Máte Již Registraci? Přihlašte se zde
pátek 29. březen 2024