Alois Eigner

- CEO holdingu 100%Rework (ředitel společnosti)
- Business and trade adviser ( poradce napříč firmou a obchodem)

Moje výzva:

Mou výzvou bude pravidelné, každodenní čtení knihy s počtem stran 400, což je cca 19 stran denně. Mým cílem je najít si čas a naučit se klidovému režimu s knihou v ruce, což se mi v rámci všech mých aktivit vůbec nedaří.


Proč jsem se rozhodl se připojit a proč právě s touto výzvou:

Jsem relativně dosti vytížený člověk a opravdu velmi zřídka si udělám čas na poklidné čtení delší knihy. Zpravidla hltám kratší texty rychločtením a spořím čas čtením výtahů a odborných statí. Denně k tomu přidám nezbytnou angličtinu, kterou už snad v dnešní době potřebuje každý z nás. Rád bych si každý den našel čas na to, abych si v klidu přečetl cca do 20 stran knihy, kterou nepotřebuji nezbytně k profesi nebo k životu.

Bude to peklo !!!!!!!

Jak se mi daří výzvu plnit:  

23. 1. 2021 - Stručné poznatky po ukončení Výzvy 21

Můj objev o sobě: 

  • Pokud v něčem vidím smysl a považuji to za důležité, nemám potíže s pevnou vůlí (pokud si něco slíbím nebo okolí něco slíbím, dodržuji slovo).
  • Aby to fungovalo, musím si nastavit časový rámec.

Můj objev o druhých:
  • Spousta lidí má opravdu velkou potřebu komunikovat svoje myšlení a přístupy navenek – takže forma "veřejných příslibů" je pro ně docela zavazující :-)

Hlavní zisk:

  •  Přečetl jsem užitečnou knihu.

15. 1. 2021 -  Shrnutí ve 2/3 Výzvy 21
Druhý týden je mnohem lepší, našel jsem si systém kdy, a plním v klidu. Udělal jsem si na konci cíl, který je užitečný, dává mi smysl a využiju ho dále. Takže mě to nutí a není to ztracený čas. 
Podporu od okolí mám, bo jsem to práskl v práci a všichni se těší, v čem je ochytřím.
Po ukončení Výzvy 21 nepředpokládám rozvolnění ani náhodou, spíš přitvrzení, jelikož jsem si k tomu přidal ještě pár věcí do mých přednášek. V únoru to dám nanovo !! 

9. 1. 2021 - Z deníku čtenáře

2. a 3. ledna - Paráda, plním úplně v klidu, sleduji komunikaci na WhatsAppu, jsem rád, že jsem v teple a obdivuji otužilce.

4. ledna - Po svátcích ráno do firmy, celý den fofr, večer po hodině angličtiny se mi celkem nechce - ale jdu do toho, jde to ztuha - únava za celý den se načítá, zvažuji změnu organizace dne.

5. - 7. ledna - Zaplaťpánbů jsem doma - to bude paráda - tak ne - od rána do večera běhám po nemocnicích s otcem, večer mám dost - jeden den vynechávám angličtinu - výzvu dávám

8. ledna - zase ve firmě, jeden telefon za druhým - klasika, ale jdu do toho

Opatření pro příští a další pracovní týden:
1) Výzvu zvládni, pokud možno dopoledne, večer to za nic nestojí.
2) Když už čteš, udělej současně i výstup - piš si.
3) Má to smysl, dej si do kalendáře přednášku na poradu 25. ledna 2021.
Josef Derka
Zdeňka Hlavničková
 

Komentáře

Zatím nebyly přidány žádné komentáře. Buďte prvním, kdo napíše komentář
Máte Již Registraci? Přihlašte se zde
sobota 20. duben 2024